SWISS PREMIUM ORAL CARESWISS PREMIUM ORAL CARE

Επιλέξτε τη χώρα σας Ελλάδα Ελλάδα
Δωρεάν παράδοση για αγορές άνω των 50 €
Παράδοση σε 5-7 εργάσιμες ημέρες
Ασφαλής πληρωμή με 3D Secure

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε την οδοντόβουρτσά σας;

Ξέρετε ότι είναι η ώρα να αγοράσετε νέο σαμπουάν ή οδοντόκρεμα όταν τελειώσει, αλλά πώς ξέρετε πότε είναι η ώρα να αποκτήσετε μια νέα οδοντόβουρτσα;

min read
Mar 2020
https://curaprox.gr/blog/post/how-often-should-you-replace-your-toothbrush
min read
Mar 2020
https://curaprox.gr/blog/post/how-often-should-you-replace-your-toothbrush

Εισαγωγή

Τακτική αντικατάσταση της οδοντόβουρτσάς σας

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε την οδοντόβουρτσά σας για να βεβαιωθείτε ότι παραμένει αποτελεσματική στον καθαρισμό.

Η οδοντόβουρτσα είναι ένα εργαλείο για την οδοντική υγιεινή που πρέπει να αντικαθίσταται κάθε τρεις μήνες περίπου, αλλά πολλοί από εμάς παραμελούμε αυτήν την απλή συμβουλή. Υπάρχουν δύο σημαντικοί λόγοι για την προτεινόμενη τακτική αντικατάσταση: πρώτον με τη χρήση οι τρίχες αρχίζουν να κάμπτονται, οδηγώντας σε ανεπαρκή αφαίρεση της οδοντικής πλάκας με την πάροδο του χρόνου. Ο δεύτερος λόγος είναι η συσσώρευση βακτηρίων, η οποία τείνει να αυξάνεται πολύ ταχύτερα σε υγρό περιβάλλον όπως είναι αυτό του μπάνιου.

Βήμα πρώτο

Ξεπλύνετε κάθε φορά και αφήστε τη να στεγνώσει

Είναι σημαντικό να ξεπλένετε την οδοντόβουρτσά σας μετά από κάθε χρήση με νερό και να την αφήνετε να στεγνώσει σε όρθια θέση.

Δεν είναι απαραίτητο να καλύπτετε την κεφαλή της οδοντόβουρτσάς σας. Αυτές οι μικρές πλαστικές θήκες προορίζονται μόνο για προστασία κατά την περιστασιακή μεταφορά. Το να κρατάτε την οδοντόβουρτσα σας καλυμμένη συνεχώς μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μεγάλων ποσοτήτων επιφανειακών βακτηρίων στην ίδια την θήκη. Επιπλέον, η θήκη εμποδίζει τις τρίχες να στεγνώσουν σωστά, παγιδεύοντας την υγρασία και δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Αφήστε την οδοντόβουρτσα σας να στεγνώσει σε όρθια θέση

Βήμα δεύτερο

Σημάδια φθοράς στην οδοντόβουρτσά σας

Θα μπορούσατε να βουρτσίζετε τα δόντια σας ασκώντας μεγάλη πίεση

Ίσως πιστεύετε ότι οι οδοντόβουρτσες που έχουν σχεδιαστεί με μεγαλύτερο αριθμό ινών, όπως οι οδοντόβουρτσες Curaprox, είναι πιθανό να φθαρούν πιο γρήγορα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμη και αυτές οι εξαιρετικά λεπτές ίνες έχουν σχεδιαστεί και δοκιμαστεί για να διατηρούνται σε καλή κατάσταση τουλάχιστον για τρεις μήνες καθημερινής χρήσης.

Εάν ωστόσο οι ίνες της οδοντόβουρτσάς σας είναι ξεφτισμένες και κάμπτονται μετά από λίγες μέρες ή εβδομάδες, μπορεί να κάνετε κάτι λάθος. Μια οδοντόβουρτσα που φθείρεται πολύ γρήγορα είναι συχνά αποτέλεσμα της υπερβολικής πίεσης που ασκείται και μίας λανθασμένης  τεχνικής καθαρισμού.

Υπερβολική πίεση ή κακή τεχνική καθαρισμού

Για να είστε ασφαλείς, διαβάστε τις οδηγίες σχετικά με την σωστή χρήση της οδοντόβουρτσας για να μη φθείρεται τόσο γρήγορα και φυσικά για να μην προκαλέσετε φθορά στα δόντια και τα ούλα σας. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε τον οδοντίατρό σας σχετικά με τη σωστή χρήση της οδοντόβουρτσας.

Βήμα τρίτο

Πετάξτε την οδοντόβουρτσα σας μετά από μια ασθένεια

Εάν ήσασταν άρρωστοι, είναι καλή ιδέα να αντικαταστήσετε την οδοντόβουρτσά σας - ακόμα κι αν φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση. Στην πραγματικότητα είναι αναγκαίο να αντικατασταθεί μετά την ανάρρωση από ιογενή ή βακτηριακή λοίμωξη. Είτε μόλις υποφέρατε από κοινό κρυολόγημα ή από άλλη ιογενή ασθένεια, μη διστάσετε - απλώς αγοράστε μία νέα οδοντόβουρτσα.

Αλλάξτε την οδοντόβουρτσα σας μετά από μια ασθένεια

Τρία πράγματα που πρέπει να θυμάστε

Μια φθαρμένη οδοντόβουρτσα δεν καθαρίζει τα δόντια σας τόσο αποτελεσματικά.

1. Αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσά σας περίπου κάθε τρεις μήνες για να αποφύγετε τις λυγισμένες ίνες και τη συγκέντρωση βακτηρίων.

2. Μην ασκείτε υπερβολική πίεση. Μια οδοντόβουρτσα φθείρεται πολύ γρήγορα ως αποτέλεσμα της υπερβολικής πίεσης ή της κακής τεχνικής καθαρισμού.

3. Αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσά σας αμέσως μετά από μια ασθένεια. Μετά από κοινό κρυολόγημα ή οποιαδήποτε άλλη ιογενή ασθένεια, είναι καλή ιδέα να πάρετε μία καινούργια, για να αποφύγετε την πιθανότητα να κολλήσετε ξανά, μέσω της οδοντόβουρτσάς σας.

https://curaprox.gr/blog/post/how-often-should-you-replace-your-toothbrush