SWISS PREMIUM ORAL CARESWISS PREMIUM ORAL CARE

Επιλέξτε τη χώρα σας Ελλάδα Ελλάδα
Δωρεάν παράδοση για αγορές άνω των 50 €
Παράδοση σε 5-7 εργάσιμες ημέρες
Ασφαλής πληρωμή με 3D Secure

H φροντίδα των ούλων σας: Ο απόλυτος οδηγός

Φροντίζοντας τα ούλα σας. Σας διευκολύνουμε να κρατήσετε τα ούλα σας υγιή… και να αντιμετωπίσετε ή να αποτρέψετε παθήσεις όπως η αιμορραγία ή η υφίζηση.

min read
Oct 2019
https://curaprox.gr/blog/post/how-do-i-take-care-of-my-gums
min read
Oct 2019
https://curaprox.gr/blog/post/how-do-i-take-care-of-my-gums

Γιατί χρειάζομαι αυτό τον οδηγό;

Φροντίζοντας τα ούλα σας

Είστε στο σωστό μέρος εάν:

  • Μερικές φορές αισθάνεστε ότι τα ούλα σας είναι πρησμένα ή ευαίσθητα - ή έχετε παρατηρήσει αιμορραγία μετά το βούρτσισμα - και θέλετε να το αντιμετωπίσετε. ή…
  • Θέλετε να μάθετε τους καλύτερους τρόπους για τη φροντίδα των ούλων σας και την πρόληψη των παθήσεων των ούλων. (Η εκπαίδευση στις βέλτιστες πρακτικές στοματικής υγιεινής είναι στο DNA μας. Στα 40 και πλέον χρόνια από τη δημιουργία του brand Curaprox, έχουμε βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους με την στοματική τους υγιεινή σε περισσότερες από 90 χώρες – κι έχουμε εκπαιδεύσει δεκάδες χιλιάδες οδοντιάτρους παγκοσμίως για την εξάσκηση της πρόληψης.) ή…
  • Ανησυχείτε για την υποχώρηση των ούλων σας και θέλετε να μάθετε εάν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για αυτό.

Ana Stevanović

Head of Professional Education at Curaden

Βήμα πρώτο

Τι είναι η ασθένεια των ούλων;

Μάθετε για την ασθένεια των ούλων και τους κινδύνους της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας ...

Ματωμένα ούλα

Ίσως έχετε παρατηρήσει ίχνη από αίμα όταν δαγκώνετε σε ένα μήλο. Δεν είστε οι μόνοι. Η αιμορραγία στα ούλα είναι πολύ συνηθισμένη. Πρέπει όμως να το αντιμετωπίζετε ως προειδοποιητικό σημάδι.

Ουλίτιδα

Μπορεί να σημαίνει ότι έχετε ένα πρώιμο στάδιο ασθένειας των ούλων που είναι γνωστό ως ουλίτιδα (άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πρησμένα, ευαίσθητα ούλα με σκούρο κόκκινο χρώμα και κακή αναπνοή). Η κύρια αιτία της ουλίτιδας είναι η συσσώρευση βακτηριακής πλάκας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τα καλά νέα είναι ότι, σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να αποτρέψετε ή και να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την ουλίτιδα εάν δεσμευτείτε σε μια εξαιρετική ρουτίνα στοματικής υγιεινής. (Είστε στο κατάλληλο μέρος. Δείτε τα παρακάτω βήματα!)

Όπως πάντα, είναι επίσης σημαντικό να πραγματοποιείτε τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρό σας.

Περιοδοντίτιδα

Όταν δεν θεραπεύεται, η ουλίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε περιοδοντίτιδα - μια φλεγμονή των ιστών που συγκρατούν και υποστηρίζουν τα δόντια. Εάν η περιοδοντίτιδα δεν αντιμετωπιστεί, κινδυνεύετε να χάσετε το δόντι σας. Δείτε τον οδοντίατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες.

Βήμα δεύτερο

Βουρτσίστε με το σωστό τρόπο

Χρησιμοποιήστε μια απαλή, αποτελεσματική οδοντόβουρτσα με τη σωστή τεχνική για να διατηρήσετε τα ούλα σας υγιή…

Διατηρήστε την υγεία των ούλων σας και δώστε στον εαυτό σας μια καλή βάση για ένα υγιές στόμα. Ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης είναι να κατανοήσετε τα εξής…

Η ιδέα ότι για να καθαρίζουμε σωστά πρέπει να βουρτσίζουμε με δύναμη με μία σκληρή οδοντόβουρτσα είναι εντελώς λανθασμένη. Η αύλακα – η σχισμή μεταξύ των δοντιών και των ούλων - είναι ένα γόνιμο έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτήρια που σχηματίζουν την πλάκα. Είναι όμως πολύ δύσκολο να καθαριστεί με μια σκληρή οδοντόβουρτσα - οι σκληρές τρίχες απλά δεν μπορούν να προσαρμοστούν και να ακολουθήσουν τη δομημένη επιφάνεια της αύλακας κι επομένως δεν μπορούν να την καθαρίσουν σωστά.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δύο ατυχέστατα σενάρια.

  1. Η αύλακα (ουλοδοντική σχισμή) γεμίζει με βακτήρια και δημιουργείται φλεγμονή.

  2. Επειδή δυσκολεύονται να καθαρίσουν την ουλοδοντική σχισμή με τη σκληρή οδοντόβουρτσά τους… πολλοί άνθρωποι τρίβουν την περιοχή ασκώντας μεγάλη πίεση. Ο καθαρισμός που πετυχαίνουν είναι ανεπαρκής ενώ ταυτόχρονα καταστρέφουν τα ούλα τους.

Ούλα σε υποχώρηση

Και τα δύο σενάρια μπορούν να οδηγήσουν σε υφίζηση των ούλων.

Ο «αυχένας» του δοντιού, που βρίσκεται ανάμεσα στην θήκη και τη ρίζα, εκτίθεται κι αυτό μπορεί να οδηγήσει στον πόνο των ευαίσθητων δοντιών… και μετέπειτα  σε τερηδόνα, φλεγμονή, ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα και εντέλει σε απώλεια δοντιών.

Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας εάν έχετε υφίζηση των ούλων.

Ευτυχώς, μπορείτε να αποφύγετε την περαιτέρω υφίζηση μαθαίνοντας να βουρτσίζετε με τον σωστό τρόπο.


«Η οδοντόβουρτσα που λατρεύουν τα ούλα»

Τα ούλα είναι μαλακά και πρέπει να καθαρίζονται απαλά. Γι 'αυτό οι επαγγελματίες οδοντίατροι προτείνουν απαλές, λεπτές ίνες και πυκνές οδοντόβουρτσες!

Η διάσημη οδοντόβουρτσα Curaprox CS 5460 ονομάζεται έτσι επειδή διαθέτει 5.460 λεπτές και απαλές ίνες Curen® (αντί για συμβατικό νάιλον) – η καθεμία σε διάμετρο 0,1 mm. Δημιουργεί μια εξαιρετικά πυκνή, καθαριστική επιφάνεια όπως καμία άλλη. Είναι 10 φορές πιο πυκνή σε σχέση με μία κοινή οδοντόβουρτσα για να καθαρίζει αποτελεσματικά την πλάκα. Οι χιλιάδες λεπτές ίνες της CS 5460 καθαρίζουν απαλά και αποτελεσματικά ολόκληρη τη γραμμή των ούλων - χωρίς να προκαλούν τραυματισμό στα ούλα.

Γι 'αυτό την προτείνουν οι περισσότεροι οδοντίατροι και δε μπορούν να την αποχωριστούν όσοι την έχουν δοκιμάσει. Γι 'αυτό και είμαστε χαρούμενοι που δημιουργήσαμε την πιο αγαπημένη  οδοντόβουρτσα..για εσάς.. και τα ούλα σας!

Πώς να βουρτσίζετε τα δόντια σας

Εξίσου σημαντικό με τη χρήση μιας απαλής οδοντόβουρτσας… Είναι το να βουρτσίζετε τα δόντια και την ουλοδοντική σχισμή, ασκώντας τη σωστή πίεση.

Αυτός είναι ο βασικός οδηγός μας για βούρτσισμα με την καλύτερη τεχνική.

Χρησιμοποιήστε τη CS 5460 σε συνδυασμό με όλες τις οδοντόκρεμες της  Curaprox 

- χωρίς SLS - υποστηρίζοντας την προστατευτική λειτουργία του σάλιου για να καθαρίσετε αποτελεσματικά. Έτσι αποφεύγετε τα δυνητικά επιβλαβή συστατικά που χρησιμοποιούνται σε άλλες οδοντόκρεμες στην αγορά.

Αυτός είναι ο τρόπος βουρτσίσματος εάν θέλετε:

  • Να διατηρήσετε τα ούλα σας υγιή και καθαρά… και να αποτρέψτε πιθανά προβλήματα των ούλων
  • Να αντιμετωπίσετε υπάρχοντα προβλήματα στα ούλα
  • Να βεβαιωθείτε ότι τυχόν υπάρχουσα φθορά δεν επιδεινώνεται

Βίντεο σωστό βούρτσισμα

Συνιστούμε:

Βήμα τρίτο

Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική οδοντόβουρτσα sonic για υγιή ούλα

Σκεφτείτε μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα sonic για άτομα που υποφέρουν - ή θέλουν να αποφύγουν – προβλήματα των ούλων ...

Τι γίνεται αν προτιμάτε τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες; Είναι δυνατόν να καθαρίσετε απαλά τα ούλα;

Βεβαίως

Η Curaprox Hydrosonic pro έχει σχεδιαστεί για άτομα που υποφέρουν - ή θέλουν να αποτρέψουν – πιθανά προβλήματα στα ούλα τους.


Πώς να φροντίσετε τα ούλα σας με μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα sonic

Όπως και η CS 5460, η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα Hydrosonic διαθέτει τις μοναδικές ίνες Curen® και λειτουργεί με έως και 42.000 απαλές κινήσεις το λεπτό…

… τις οποίες μπορείτε να φτάσετε μέχρι τη γραμμή των ούλων, για να θεραπεύσετε ή να αποτρέψετε την φλεγμονή των περιοδοντικών ιστών και των ούλων.

Βίντεο για επαγγελματικό καθαρισμό δοντιών

Συνιστούμε:

Βήμα τέταρτο

Μεσοδόντια βουρτσάκια

Επανάσταση στη φροντίδα των ούλων με τα μεσοδόντια βουρτσάκια ...

Η χρήση μεσοδόντιας βούρτσας - σε συνδυασμό με μια υψηλής ποιότητας οδοντόβουρτσα - φέρνει επανάσταση στη φροντίδα των ούλων…

… και σας βοηθάει να αντιμετωπίσετε - ή να αποφύγετε την ουλίτιδα και τον κίνδυνο περιοδοντίτιδας.

Τα κενά του μεσοδοντίου - τα μικρά κενά ανάμεσα στα δόντια - είναι το τέλειο μέρος για την δημιουργία πλάκας και τη φλεγμονή των ούλων…

…οι οδοντόβουρτσες δεν μπορούν να φτάσουν εκεί με αποτέλεσμα τα βακτήρια δρουν συχνά ανενόχλητα.


«Πώς να χρησιμοποιήσετε μεσοδόντια βουρτσάκια για να διατηρήσετε τα δόντια σας υγιή… και τι να περιμένετε»

Για κάθε μεσοδόντιο διάστημα…

Χρησιμοποιήστε τα μεσοδόντια βουρτσάκια Curaprox CPS prime. Εισχωρείστε - τραβήξτε. Και τελειώσατε. Οι τρίχες έχουν καθαρίσει την πλάκα. Ξεπλύνετε το βουρτσάκι σας. Και προχωρήστε στο επόμενο μεσοδόντιο διάστημα. Μάθετε περισσότερα στον πλήρη οδηγό μας για τη χρήση της μεσοδόντιας βούρτσας.

Όταν χρησιμοποιείτε μεσοδόντια βουρτσάκια για πρώτη φορά, ίσως παρατηρήσετε κάποια αιμορραγία. Αυτό υποδηλώνει την ύπαρξη φλεγμονής.

Πώς να αποκτήσετε ξανά υγιή ούλα

Μην ανησυχείτε. Συνεχίστε να φροντίζετε τα ούλα σας σε αυτήν τη ρουτίνα κάθε μέρα, πριν ή μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας το βράδυ. Μετά από μια εβδομάδα, η φλεγμονή και οποιαδήποτε αιμορραγία θα υποχωρήσουν. (Εάν όχι, ζητήστε συμβουλή από τον οδοντίατρό σας.)

Επίσης, επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας για να μάθετε το μέγεθος της μεσοδόντιας βούρτσας που είναι κατάλληλο για εσάς Εάν είναι πολύ μικρό, δεν θα καθαρίσει σωστά. Αν είναι πολύ μεγάλο μπορεί να τραυματίσει τα ούλα σας.

Βίντεο η σωστή χρήση

Συνιστούμε:

Βήμα πέμπτο

Στοματικό διάλυμα για ανακούφιση των ούλων

Νιώστε ανακούφιση από την οξεία φλεγμονή των ούλων με εξειδικευμένο στοματικό διάλυμα ...

Εάν πάσχετε από οξεία φλεγμονή των ούλων, το στοματικό διάλυμα Curaprox ‘Perio plus’ Regenerate μπορεί να βοηθήσει στην υποχώρηση της φλεγμονής και την επιτάχυνση της αναγέννησης των ιστών.

Καταπολεμά τα βακτήρια με έναν συνδυασμό διγλυκονικής χλωρεξιδίνης (CHX) – και Citrox® τα φυσικά βιοφλαβονοειδή που εξάγονται από bitter oranges. Η χλωρεξιδίνη συνταγογραφείται από οδοντίατρους για δεκαετίες για την αντιμετώπιση της βακτηριακής πλάκας και των στοματικών φλεγμονών… 

Σημείωση: Αυτό το προϊόν δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η δέσμευση σε μια εξαιρετική ρουτίνα στοματικής υγιεινής - συμπεριλαμβανομένου του βουρτσίσματος των δοντιών σας δύο φορές την ημέρα και της χρήσης μεσοδόντιας βούρτσας μία φορά την ημέρα - είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τη φλεγμονή των ούλων.

Συνιστούμε:

Βήμα έκτο

Οδονόβουρτσα single για την ουλοδοντική σχισμή

Το επόμενο επίπεδο στη φροντίδα των ούλων σας με τη μέθοδο βουρτσίσματος ‘Solo’ ...

Η τεχνική επινοήθηκε από τον ειδικό της πρόληψης, καθηγητή Jiri Sedelmayer, για τον καθαρισμό της ουλοδοντικής σχισμής με ακρίβεια και χωρίς καμία φθορά στα ούλα.

Less is more!

Για τις ακριβείς, ήπιες κινήσεις κατά μήκος της ουλοδοντικής γραμμής - σχεδόν χωρίς πίεση - χρειάζεται λίγη εξάσκηση. Αλλά, αφού τελειοποιηθεί, θεωρείται από τους επαγγελματίες οδοντιάτρους, ο τέλειος τρόπος καθαρισμού κατά μήκος της ουλοδοντικής σχισμής και των δυσπρόσιτων επιφανειών πίσω από τους γομφίους.

Φροντίστε τα δόντια και τα ούλα σας

Τώρα η Curaprox έχει αναπτύξει τη μονοθύσανη οδοντόβουρτσα CS 1006 για χρήση με την τεχνική Solo.

Είναι ένα φανταστικό πάντρεμα!

Η πλάκα και η περιοδοντική νόσος δεν έχουν καμία πιθανότητα.

Οι αφοσιωμένοι χρήστες λένε ότι απολαμβάνουν τη χρήση της CS 1006 - σχεδιασμένης έτσι ώστε η κεφαλή της οδοντόβουρτσας να ταιριάζει απόλυτα με την ουλοδοντική σχισμή - διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο ή παρακολουθώντας μια ταινία.

Ο Jiri Sedelmayer, που πέθανε τον Ιούλιο του 2019, ήταν ο ιδρυτής του εκπαιδευτικού προγράμματος στοματικής πρόληψης (iTOP), διδάσκοντας στους επαγγελματίες της οδοντιατρικής, τις σωστές μεθόδους - και μια πρακτική προσέγγιση - για την πρόληψη των οδοντικών ασθενειών. Η αξία του έργου του στη σύγχρονη οδοντιατρική και ειδικά στην πρόληψη, δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια.

Βίντεο για solo technique

Συνιστούμε:

Επιπλέον πληροφορίες

Φροντίδα των ούλων και συνολική υγεία

Γιατί η φροντίδα των ούλων είναι τόσο σημαντική για τη συνολική υγεία σας;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η φροντίδα των δοντιών και των ούλων οδηγεί σε καλύτερη συνολική υγεία.

Εάν υποφέρετε από εκτεταμένη φλεγμονή των ούλων και οι βακτηριακές τοξίνες από το στόμα εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος, θα μπορούσατε να θέσετε σε κίνδυνο την καρδιά, τον εγκέφαλο, τους πνεύμονες και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Η οδοντίατρος και επικεφαλής επαγγελματικής εκπαίδευσης της Curaprox, Ana Stevanović, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η σχέση μεταξύ της υγείας των ούλων και της γενικής υγείας είναι «αμφίδρομη».

«Το στόμα συνδέεται με το υπόλοιπο σώμα μας και είναι καιρός να αρχίσουμε να προσέχουμε την πλήρη εικόνα», λέει.

«Δεν υπάρχει στοματική υγιεινή και συνολική υγεία υπάρχει υγεία, τελεία. Οι καλές συνήθειες στοματικής υγιεινής, που βασίζονται στον έλεγχο της μηχανικής πλάκας, μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του υπόλοιπου σώματός μας. "

https://curaprox.gr/blog/post/how-do-i-take-care-of-my-gums