SWISS PREMIUM ORAL CARESWISS PREMIUM ORAL CARE

Επιλέξτε τη χώρα σας Ελλάδα Ελλάδα
Δωρεάν παράδοση για αγορές άνω των 50 €
Παράδοση σε 5-7 εργάσιμες ημέρες
Ασφαλής πληρωμή με 3D Secure

Η καλύτερη στιγμή για να αρχίσει το παιδί να βουρτσίζει τα δόντια του

Το παιδί σας θα έχει δόντια γάλακτος για 7-12 χρόνια και μετά θα αντικατασταθούν από δόντια ενηλίκων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι σημαντικό να φροντίζετε τα δόντια του γάλακτος και να βεβαιώνεστε ότι αντικαθίστανται με φυσικό τρόπο από τα αντίστοιχα μόνιμα δόντια.

min read
Mar 2022
https://curaprox.gr/blog/post/when-is-the-best-time-for-a-child-to-start-brushing
min read
Mar 2022
https://curaprox.gr/blog/post/when-is-the-best-time-for-a-child-to-start-brushing

Τι θα μάθετε σε αυτό το άρθρο;

WHAT YOU WILL LEARN IN THIS ARTICLE
  • Σε ποια ηλικία συνιστάται να ξεκινήσετε το βούρτσισμα των δοντιών;
  • Πώς μπορεί η κατάσταση των δοντιών του γάλακτος να επηρεάσει την κατάσταση των δοντιών των ενηλίκων;
  • Πώς πρέπει να φροντίζετε τη στοματική υγεία του παιδιού σας στις διάφορες ηλικίες;

Τα δόντια του γάλακτος

Γιατι η υγεια τουσ ειναι τοσο σημαντικη 

Το παιδί σας θα έχει δόντια γάλακτος για 7-12 χρόνια και μετά θα αντικατασταθούν από δόντια ενηλίκων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι σημαντικό να φροντίζετε τα δόντια του γάλακτος και να βεβαιώνεστε ότι αντικαθίστανται με φυσικό τρόπο από τα αντίστοιχα μόνιμα δόντια. Εάν το παιδί σας χάσει ένα δόντι γάλακτος λόγω τερηδόνας ή τραυματισμού, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μετατοπιστούν τα ενήλικα δόντια του. Η τερηδόνα μπορεί επίσης να εξαπλωθεί στο επερχόμενο ενήλικο δόντι. Αυτό θα απαιτήσει ορθοδοντική θεραπεία στο μέλλον.

Μωρό

Θα πρέπει να αρχίσετε να καθαρίζετε απαλά τα δόντια του μωρού σας από τη στιγμή που αρχίζουν να εμφανίζονται. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό υγρό πανί για να σκουπίσετε τα δόντια και τα ούλα ή μια οδοντόβουρτσα Curaprox Baby ειδικά σχεδιασμένη για αυτόν τον σκοπό.

Από την ηλικία των 2,5 - 3 ετών

αυτή είναι η ηλικία που το παιδί σας θα πρέπει να κάνει τις πρώτες προσπάθειες ώστε να αρχίσει να βουρτσίζει τα δόντια του μόνο του. Τότε είναι που εσείς ως γονέας πρέπει να του δείξετε τη σωστή τεχνική και να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας αναπτύσσει τις σωστές συνήθειες βουρτσίσματος. Το σημαντικό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι να είστε υποστηρικτικοί. Μην ξεχνάτε το «δεύτερο καθάρισμα»,δηλαδή να καθαρίζετε εσείς τα δόντια του παιδιού σας, αφού πρώτα προσπαθήσει να τα καθαρίσει μόνο του. Με τον καιρό θα μάθουν να βουρτσίζουν πιο αποτελεσματικά από μόνα τους, αλλά σε αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να διατηρούνται τα δόντια τους καθαρά με τη βοήθειά σας.

Από την ηλικία των 7 - 9 ετών

σε αυτή την ηλικία το παιδί σας μπορεί να είναι ήδη αρκετά συνειδητοποιημένο ώστε να ακολουθεί τις δικές του ρουτίνες και να βουρτσίζει τα δόντια του από μόνο του. Αλλά, πιο συχνά, θα εξακολουθεί να χρειάζεται τη βοήθειά σας. Ο εποπτευόμενος καθαρισμός των δοντιών είναι επιθυμητός και σημαντικός μέχρι την εφηβεία. Μπορείτε να το πετύχετε μέσω της τακτικής παρακολούθησης και της συνεχούς ενθάρρυνσης. Είναι επίσης σημαντικό να δίνετε το καλό παράδειγμα. Το παιδί σας πρέπει να δει ότι όλη η οικογένεια βουρτσίζει τα δόντια της δύο φορές την ημέρα, κάθε μέρα, χωρίς καμία εξαίρεση.

Από την ηλικία των 9 - 12 ετών

σε αυτή την ηλικία το παιδί σας γνωρίζει ήδη πώς να βουρτσίζει σωστά τα δόντια του, αλλά συχνά αποσπάται η προσοχή του και δεν έχει κίνητρο να το κάνει. Συνιστάται να ελέγχετε την ποιότητα του βουρτσίσματος όσο το δυνατόν συχνότερα. Επίσης, είναι πολύ χρήσιμο να μιλάτε τακτικά με τα παιδιά και να τους εξηγείτε τι ακριβώς μπορεί να συμβεί αν παραμελήσουν τη ρουτίνα της στοματικής φροντίδας. Σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά είναι ικανά να κατανοήσουν καλύτερα τη σημασία της καλής στοματικής φροντίδας και είναι δυνατόν να συζητήσετε το θέμα αυτό μαζί τους και να τα παρακινήσετε να φροντίζουν καθημερινά την υγεία τους.

Μικρά στόματα και χέρια

Πωσ να επιλεξετε τη σωστη βουρτσα

Όταν επιλέγετε την κατάλληλη βούρτσα για το παιδί σας, να έχετε υπόψη σας ότι πρέπει να είναι εύκολη στη χρήση και ταυτόχρονα λειτουργική. Οι ειδικές παιδικές βούρτσες είναι σχεδιασμένες για τις ιδιαίτερες ανατομικές ανάγκες των μικρότερων στόματων και χεριών. Είναι ασφαλέστερες στη χρήση λόγω των μικρότερων κεφαλών βουρτσίσματος και είναι απαλές για τα ούλα και το σμάλτο χάρη στα μαλακά και πυκνά νήματα. Μια μικρότερη βούρτσα είναι επίσης πιο άνετη στο κράτημα και την κίνηση στο στόμα.

Αναζητήστε μια οδοντόκρεμα για θα τη λατρέψετε

Μια σωστή παιδική οδοντόκρεμα πρέπει να είναι απαλή, αλλά και αποτελεσματική. Και κυρίως να είναι και λίγο διασκεδαστική. Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα φθορίου για να καλύπτουν τις ανάγκες των διαφόρων ηλικιακών ομάδων, διάφορες γεύσεις και προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά για την υγιή ανάπτυξη των δοντιών του γάλακτος και των πρώτων μόνιμων δοντιών.

Η συνιστώμενη ποσότητα φθορίου στην οδοντόκρεμα για παιδιά:



1
πρώτα δόντια έως 2 ετών
500 ppm



2
2 έως 6 ετών
1,000(+) ppm



3
6+ ετών
1,450 ppm

Αποκτήστε τη σωστή βούρτσα

Μια οδοντοκρεμα που θα την ερωτευτειτε

Όλες οι οδοντόκρεμες Curaprox παρασκευάζονται μόνο με κορυφαία υλικά: χωρίς SLS, τρικλοζάνη ή μικροπλαστικά. Η παιδική οδοντόκρεμα Curaprox είναι γεμάτη ευεργετικά συστατικά που παρέχουν στα δόντια των παιδιών σας εξαιρετικές ιδιότητες για τον καθαρισμό, την ενίσχυση του σμάλτου και την υποστήριξη της φυσικής προστατευτικής λειτουργίας του σάλιου:



Τα ένζυμα

... βοηθούν το σάλιο του παιδιού σας να προστατεύσει το σμάλτο.



Η ξυλιτόλη

... έχει ήπια αντιβακτηριακή δράση και φέρνει μια νότα φυσικής γλυκύτητας στην οδοντόκρεμα.



Φυσικές γεύσεις

... φρουτώδης φράουλα, ζουμερό καρπούζι ή ήπια μέντα. Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει.



Το φθόριο αποτελεί βασικό στοιχείο για την επαναμεταλλοποίηση του σμάλτου και την ενδυνάμωση των δοντιών. Η μόνη περίπτωση που θα χρειαζόσασταν μηδενικό φθόριο είναι αν ο γιατρός σας συστήσει ειδικά μια τέτοια οδοντόκρεμα με βάση την ατομική κατάσταση του παιδιού σας.

Περιληψη

Είναι σημαντικό, πρακτικά από τη γέννηση, να διατηρούνται τα δόντια του γάλακτος και να διασφαλίζεται η φυσική αντικατάστασή τους με τα αντίστοιχα μόνιμα δόντια μέχρι την ηλικία των 7-13 ετών. Τα παιδιά χρειάζονται τη βοήθειά σας με το βούρτσισμα και ο εποπτευόμενος καθαρισμός των δοντιών είναι σημαντικός μέχρι την εφηβεία. Είναι επίσης πολύ χρήσιμο να μιλάτε τακτικά με τα παιδιά και να τους εξηγείτε τι ακριβώς μπορεί να συμβεί αν παραμελήσουν τη ρουτίνα στοματικής φροντίδας και να βεβαιώνεστε ότι χρησιμοποιούν τα κατάλληλα εργαλεία και τεχνικές.

https://curaprox.gr/blog/post/when-is-the-best-time-for-a-child-to-start-brushing